Traploper

Een traploper is een smalle strook vloerbedekking uit één stuk, dat speciaal bedoeld is als vloerbedekking op de trap. De traploper beslaat alleen het brede middelgedeelte van de trap waarop gelopen wordt. Aan beide zijden van de loper blijft de trap hierdoor zichtbaar. De traploper wordt met traproeden vastgemaakt zodat deze niet gaat verschuiven als erop gelopen wordt, en de treden worden voorzien van ondertapijt om slijtage te voorkomen.

Terug van weggeweest

In de zestiger jaren zijn de meeste traplopers verdwenen, inmiddels is de traploper weer helemaal terug. De sfeer en uitstraling die een traploper op uw trap teweeg brengt is er een van klasse en luxe, een ware eyecatcher voor uw interieur!

Tegenwoordig zijn lopers, naast allerlei klassieke dessins, ook verkrijgbaar in eigentijdse dessins als uni kleuren of met strepen. De roedes die worden gebruikt voor montage en afwerking zijn uiteraard ook afgestemd op de huidige generaties traplopers. Van nikkel tot brons en van messing tot aluminium, van traditioneel/klassieke tot modern/design.  Zowel rechte- als draaitrappen kunnen gelegd worden met een door u uitgekozen loper. Doorlopend uw bordes, gang en overloop mee bekleden maakt uw trappenhuis helemaal af. Op die manier geeft een traploper niet alleen de trap maar de gehele hal meer allure en uitstraling.

Ambachtelijk werk

De traploper wordt op ambachtelijke wijze gelegd. Voordeel hiervan is dat de loper demontabel is, bij verhuizing meegenomen en herlegt kan worden. Sommige soorten traplopers worden gesneden en aan de achterzijde van een klevend band voorzien, deze lopers zijn niet verhuisbaar.